Ga naar hoofdinhoud

Van der Valk bouwt op Businesspark Amstelwijck

Van der Valk gaat een viersterrenhotel bouwen op Businesspark Amstelwijck in Dordrecht. Het concern ondertekende hiervoor een overeenkomst met Multi en Heijmans Vastgoed. In december 2008 zal de eerste paal worden geslagen voor een hotel van veertien verdiepingen met 148 kamers, een modern restaurant met congrescentrum en een parkeergarage. Het 55 meter hoge hotel, van architect Teunissen uit Voorschoten, komt te staan langs de A16 tussen Rotterdam en Breda.

Het nieuwe hotel loopt voorop wat betreft duurzaamheid door onder andere het gebruik van koude en warme waterbronnen in de bodem voor koeling en verwarming. Daarnaast wekt het hotel via een warmtekrachtkoppeling deels zijn eigen stroom op. In totaal is er op Amstelwijck ruimte voor 70.000 m² kantoren en 35.000 m² bedrijfsgebouwen.

Philip van der Ent (Multi Vastgoed) en Vincent Hofs (Heijmans Vastgoed) verwachten dat de komst van het Van der Valk hotel een nog grotere aantrekkingskracht uitoefent op bedrijven om zich te gaan vestigen op Businesspark Amstelwijck. De komende maanden wordt het terrein langs de A16 bouwrijp gemaakt. Eind 2010 zal het hotel worden geopend.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *