Ga naar hoofdinhoud

Veel interesse in bouwopleiding Saxion

Dit studiejaar beginnen maar liefst 165 studenten met een bouwopleiding aan Saxion Hogeschool. Dat is 15% meer dan vorig jaar. Een opvallende toename gezien de situatie in de bouw. Volgens Saxion geeft het aan dat veel jonge mensen volop vertrouwen hebben in deze sector.

Saxion biedt dit jaar voor het eerst in samenwerking met Dura Vermeer Bouw, Plegt-Vos Bouwgroep, Trebbe Oost en Noord en Ter Steege Groep een cyclus van 9 masterclasses aan voor studenten van bouw- en bouwgerelateerde opleidingen. Thema’s als nieuw opdrachtgeverschap, modulaire bouw en behoud & inpassen industrieel erfgoed komen tijdens de masterclasses aan de orde. Iedere masterclass wordt verzorgd door één van de bouwbedrijven.

De masterclasses, die een vast onderdeel van de bouw- en bouwgerelateerde opleidingen worden, vormen een concrete uitwerking van het convenant dat Saxion en de vier grote Twentse bouwers met elkaar hebben gesloten om elkaar wederzijds te versterken. Met het convenant en de masterclasses willen de partijen bijdragen aan een positieve beeldvorming van de bouwsector en het werken in die sector.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *