Ga naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen over energielabel nieuwbouw

Vanaf 1 januari 2015 is een energielabel verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning. Woningeigenaren krijgen begin volgend jaar een voorlopig label toegestuurd, gebaseerd op openbare gegevens zoals het bouwjaar en woningtype. Dit kunnen ze online definitief maken.

Definitief label

Voor het definitief maken van een energielabel moet een woningeigenaar woninggegevens opgeven plus bewijsstukken van eventuele energiebesparende maatregelen. Een deskundige op afstand controleert deze gegevens vervolgens en kent een label toe. Is er bij verkoop of verhuur geen definitief energielabel beschikbaar, dan staat hierop een boete tot 400,- euro.

Vragen en antwoorden

Om projectontwikkelaars en coöperaties te ondersteunen bij deze wijzigingen, heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een aantal FAQ’s (veelgestelde vragen en antwoorden) gepubliceerd. Hier staat de FAQ voor projectontwikkelaars, hier die voor coöperaties. Ook zijn er een aantal infographics over het nieuwe energielabel beschikbaar.

Bron: Lente-akkoord

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Veelgestelde vragen over energielabel nieuwbouw

  • Jurgen Orriens

    Het getoonde plaatje is niet correct. Deze classificatie geldt alleen voor utiliteitsgebouwen. Woningbouw gaat m.i.v. 1 jan niet verder dan label A.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *