Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Veldbrand-serie gevelbakstenen

De nieuwe Veldbrand-serie gevelbakstenen van Wienerberger brengt de sfeer van toen, maar voldoet aan alle kwaliteitseisen van nu. Veldbrand gevelbakstenen geven gebouwen een robuust en warm uiterlijk. De serie bestaat uit vijf handvorm sorteringen in rood, oranje, ivoor en twee tinten bruin, in waalformaat geproduceerd bij Wienerberger Thorn.

Uitbrandingen van kolen in de klei zorgen voor een eigen signatuur met een steeds wisselend kleurenspel in grijze, bruine en groene nuances. Sintering van kolen op de baksteen geeft vier van de vijf sorteringen nog meer karakter met een iets ruwere vormgeving.

Ruwe vormgeving

Met de Hubert handvormtechniek is Wienerberger erin geslaagd de karakteristieke kenmerken van Veldbrand bakstenen te behouden, gekoppeld aan de voordelen van moderne productietechnieken. Kolen in de klei en tussen de stenen geven deze bakstenen een ruwe vormgeving met vervormingen, uitbrandingen en sintering van kolen. De veldbrandoven is uit Europa verdwenen, maar het ambacht herleeft in Wienerberger’s productielocatie Thorn.

Authentieke metselverbanden

De Veldbrand bakstenen Inferno, Fiamma,  Fuogo, Calore en Nevo zijn meerzijdig toepasbaar. Circa 20 procent van de sorteringen Inferno, Fiamma, Calore en Fuogo is gesinterd, maar niet aan beide zijden van de steen. Dit iets ruwere karakter geeft de metselaar meer flexibiliteit bij de verwerking. De uitstraling van de bakstenen uit de Veldbrand-serie leent zich bij uitstek voor authentieke metselverbanden als een kruis- of Noors verband.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.