Ga naar hoofdinhoud

Ver-/nieuwbouw gemeentehuis Maasdam

De voorbereidende werkzaamheden voor de vernieuwbouw van het gemeentehuis in Maasdam zijn vorige maand van start gegaan. Het bestaande deel van het gemeentehuis wordt gerenoveerd en aan de achterzijde komt een nieuwe vleugel. De oplevering is gepland in het laatste kwartaal van dit jaar.

De uitbreiding van het gemeentehuis is noodzakelijk om alle medewerkers van de gemeente Binnenmaas te kunnen huisvesten. Na de samenvoeging van Binnenmaas en ‘s-Gravendeel in 2007, is besloten om alle publieke diensten voor de inwoners aan te bieden in het gemeentehuis in Maasdam.

Ontwerpteam
De gemeente Binnenmaas heeft in samenwerking met Ingenieursbureau Oranjewoud begin 2007 een Programma van Eisen opgesteld. Vervolgens is door het ontwerpteam bestaande uit medewerkers van de gemeente Binnenmaas, Architectenburo Roos en Ros, Ingenieursbureau Oranjewoud, SIE (Smits installatie engineering) en Geelhoed Engineering hard gewerkt aan het ontwerp en renovatie. In november 2008 heeft er een aanbesteding plaatsgevonden met diverse aannemers. Na de aanbesteding volgde een gunning en is een aannemersovereenkomst opgesteld.

Startschot
Op vrijdag 16 januari 2009 is de aannemersovereenkomst met betrekking tot de bouw van het gemeentehuis in Maasdam ondertekend door burgemeester A.J. Borgdorff en het aannemingsbedrijf J.A. van den Berg. Met het ondertekenen van de overeenkomst is het startschot gegeven voor de ver-/nieuwbouw van het gemeentehuis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *