Ga naar hoofdinhoud

Verbinding Coolsingel met Laurenskwartier

Rotterdam start op 1 oktober 2008 met de herontwikkeling van het Stadskantoor aan het Rodezand. De nieuwe multifunctionele binnenstadslocatie biedt onder andere ruimte aan twee torens, een passage tussen het stadhuis en het oude postkantoor en een parkeergarage.

Doelstelling
Jarenlang bood het Stadskantoor onderdak aan het Stadstimmerhuis, van waaruit de wederopbouw werd geregisseerd. Het oude gedeelte heeft de status van gemeentelijk monument en wordt gerenoveerd, alleen latere aanbouw wordt gesloopt.

De plannen dragen bij aan de doelstelling van het college voor een aantrekkelijke en levendige binnenstad. Wethouder Karakus: “We grijpen de herontwikkeling van het stadskantoor aan om de Coolsingel en het Laurenskwartier met elkaar te verbinden.”

Jury
Dit voorjaar zal een speciale jury op basis van meerdere schetsontwerpen een definitief ontwerp selecteren. Als randvoorwaarden voor het ontwerp stelt het gemeentebestuur twee belangrijke ambities centraal: het realiseren van een hoogwaardig architectonisch gebouw met een unieke combinatie van oud en nieuw én de integratie van de doelstellingen van het Rotterdam Climate Initiative.

In oktober van dit jaar gaan de werkzaamheden van start. De start bouw staat gepland begin 2010, de oplevering vanaf 2012.

Bron: Gemeente Rotterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *