Ga naar hoofdinhoud

Verbouwing City-bioscoop duurt langer

De verbouwing, die vorm heeft in een samenwerkingsverband van Pathé Theatres, Epicurus Real Estate, bouwerontwikkelaar Van Wijnen en Rappange architecten, duurt langer dan verwacht. Exploitant Pathé had gehoopt het theater komend najaar weer te kunnen openen. Maar door gesteggel met de gemeente over een vergunning en de vondst van extra asbest, gaat de renovatie zeker tot oktober 2009 duren.

Dat heeft directeur Lauge Nielsen van Pathé donderdag gemeld. ,,Als we het hele pand hadden gesloopt en een compleet nieuwe bioscoop hadden neergezet, waren we al klaar geweest”, legt hij uit. ,,Maar we willen graag de fundamenten van het oude gebouw behouden. Dat maakt de klus iets omvangrijker.” Het concern sloot de City-bioscoop begin 2007 voor een grootschalige renovatie.

Arthouse
Na de verbouwing, zal het pand onderdak bieden aan een moderne arthouse-bioscoop met zeven zalen en in totaal 625 stoelen. Men mikt op een publiek dat komt voor een goede film en alles wat daar omheen bedacht kan worden, zoals een grand café en een casino in het souterrain, achter de gesloten historische gevel met elkaar verbonden door vides.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *