Ga naar hoofdinhoud

Verduurzaming oudere woningen stokt

Verduurzaming oudere woningen stokt

De verduurzaming van 3,3 miljoen oudere koopwoningen komt slecht op gang. Alleen het installeren van hoogrendementsketels is toegenomen. Van de koopwoningen heeft 60 procent geïsoleerde vloeren, gevels en daken. Dit blijkt uit het rapport Energie in Nederland 2011.

Campagne vloerisolatie

Milieu Centraal is als reactie hierop een campagne begonnen voor vloerisolatie. 2,1 miljoen koopwoningen in Nederland hebben geen vloerisolatie, 65 procent van het totaal.

Geen toename gevel– en dakisolatie

Het aantal woningen dat een geïsoleerde gevel heeft, neemt nauwelijks toe. Al vier jaar staat het percentage op 60 procent. Dezelfde trend is zichtbaar bij dakisolatie. Het aanbrengen van isolatieglas is populairder: 90 procent van de woningen is daarvan voorzien. Dit percentage neemt niet meer toe.

Krachtige impuls

De woordvoerder van Energie Nederland zegt tegenover De Stentor: “Vanuit de overheid ontbreekt er een krachtige impuls. Die impuls is nodig om een flinke energiebesparing te bereiken”.

(Bron: energievastgoed.nl)

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Verduurzaming oudere woningen stokt

 • bouwadviseur

  Verduurzame van oude woningen is een goed idee maar de kosten die ermee gemoeid zijn zouden via een particuliere woningverbetring totstand moeten komen.Ook de mogelijkheid en de problemen die met z’n verbetering met zich meebrengt moet men niet onderschatten.Eigenhuis is ook eigen risico en daarbij is een ongeisoleerd huis ook laag in de verkoop. Het grootste probleem zit in de gestapelde bouw, daar heeft niet iedereen trek in een renovatie, maar een ding is duidelijk dat de comforverbetering z’n rendement opleverd.Steek de overwaarde in het huis en niet in je zak. Ik zou zeggen, DOEN.

 • Cynthia van der Hoeven

  De overheid de schuld geven? Op zijn plaats, maar ik wil er niet eens meer over beginnen.
  Maar veel geld stoppen in beetje PUR spuiten slaat ook nergens op.
  DOE het GOED, integraal, of doe anders beter nog maar even niets.
  Ondernemers die er ook zo over denken vindt je bij Stichting Dubonetwerk. Doen jullie meee?

 • Jaap van den Bosch

  @ Richard,
  Dit is natuurlijk geen oplossing, dat is meer een uitspraak van de man in de straat die het wel weet.
  Dat mensen er niet aan beginnen kan best wel heel andere oorzaken hebben als gewoon niet willen, je moet het geld er maar voor hebben, situaties in inkomsten kunnen zeker in deze tijd nogal eens wijzigen, en mensen uit het vak, en dan bedoel ik niet die verkopers met gladde praatjes, maar mensen met een bouwfysische achtergrond weten ook dat met maar een beetje raak isoleren als een kip zonder kop, wat daar na een aantal jaren de gevolgen van kunnen zijn, vele malen grotere kosten.
  En verder als je om die reden de prijs zou op schroeven loop je de kans op de aanschaf van veel meer van die alles branders, en dat is ook niet de bedoeling lijkt mij.
  Nee, het probleem is ingewikkelder, en los je niet op zoals jij denkt.

 • Richard

  Blijkbaar is er geen aanleiding om in actie te komen. Dus hoog tijd de energieprijs op te schroeven of een limiet op het verbruik.

 • kijk binnenkort op duurzaambouwloket

 • Help
  burger ziet door de bomen het bos niet meer.

 • Geachte lezers, de overheid bedenkt regels en net als je weet hoe je ze moet toepassen, trekken ze de subsidie weer in. Peter

 • Ton

  Tja wat wil je met het huidige subsidie beleid. De mensen moeten het zelf doen accoord, maar het gevolg is dat het niet gedaan wordt, want het is iedereen te duur, eigenaren, huurders en ga zo maar door, hebben er geen geld meer voor, zo zit dat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.