Ga naar hoofdinhoud

Vernieuwing gedeelte Transvaalbuurt goedgekeurd

Het college van b&w van Den Haag stemt in met het projectdocument voor de vernieuwing van fase 4a van Transvaal. Samen met woningbouwcorporatie Staedion realiseert de gemeente een nieuwe woonomgeving in de buurt van de Paul Krugerlaan in Transvaal Noord. Uiterlijk in 2014 moeten in dit gebied 812 oude woningen plaatsmaken voor 256 nieuwe eengezinswoningen en 129 huurwoningen.

Transvaal
Transvaal is het hart van multicultureel Den Haag. De wijk kent nog een aantal uitdagingen op het gebied van het schoon, heel en veilig houden van de wijk. Een gevarieerder woningaanbod, het creëren van een prettigere woon-, winkel- en werkomgeving, en meer oog voor groen, zorg en leefbaarheid moeten Transvaal nieuwe allure geven.

Fasen
De vernieuwing van Transvaal vindt plaats in vier fasen. Fase 1 betreft Transvaal Zuid (de omgeving van de markt). Fase 2 en 3 beslaan het midden van de wijk (de omgeving van de Kempstraat) en fase 4 is Transvaal Noord (omgeving Paul Krugerlaan). De aanpak voor fase 4a (het eerste gedeelte) is nu goedgekeurd.

Bronnen: PropertyNL, Gemeente Den-Haag

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *