Ga naar hoofdinhoud

Vertraging bouw school door rekenfout

De nieuwbouw van de protestants-christelijke Prins Mauritsschool aan de Geessinkbrink in Enschede is ernstig vertraagd door rekenfouten bij de dakconstructie. In verband met instortingsgevaar zijn de bouwvakkers naar huis gestuurd. Dat betekent dat de leerlingen en het onderwijsteam zeker een half jaar langer in de noodlokalen moeten zitten.

De constructiefouten kwamen aan het licht bij een routinecontrole door de gemeente. Dat was al in april van dit jaar. De bouw werd meteen stilgelegd. Eind vorig schooljaar zou de verhuizing plaats hebben naar de vernieuwde school, maar dat wordt nu een half jaar later. School en bestuur lopen daar niet mee te koop, maar laten desgevraagd weten dat naarstig wordt gezocht naar een oplossing. Tal van instructeurs hebben hun licht er over laten schijnen. Dat resulteerde in een plan voor extra ondersteuning van de dakconstructie met vier pilaren en wat kleinere aanpassingen. Peters verwacht dat de gemeente op korte termijn groen licht geeft voor die oplossing. Dan wordt de bouw meteen voortgezet. “Elke week dat het langer duurt is er een te veel”, zegt Peters. “Ik hoop dat het kwarwei voor de Kerst klaar is, maar ik vrees dat het wel begin volgend jaar wordt.” De extra kosten komen voor rekening van de onderaannemer die de foutieve constructieberekeningen heeft gemaakt.

De bestaande Prins Mauritsschool wordt vernieuwd en uitgebreid met drie lokalen op de eerste verdieping. Gevels en grote delen van het interieur zijn gesloopt. Met de klus is 1,3 miljoen euro gemoeid.

Bron: Tubantia
Foto: Prins Mauritsschool

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.