Ga naar hoofdinhoud

Vijf sterren voor nieuwbouw Lely

Het nieuwe hoofdkantoor van de Lely Groep in Maassluis heeft een BREEAM-NL vijf sterrencertificaat ontvangen. De bedrijfshal kreeg een score van 88,32%; het kantoor scoorde 85,32%. Dat zijn volgens de Dutch Green Building Council, beheerder van BREEAM-NL, de hoogste scores ooit in de segmenten ‘kantoren’ en ‘industriegebouwen’.

Doelen aangescherpt

Het kantoor van Lely werd ontworpen door Machiel Hopman van ConsortArchitects en gebouwd door Dura Vermeer. Bij het ontwerp werd ingezet op een duurzaamheidsscore van vier sterren, maar tijdens de bouw bleek dat vijf sterren ook binnen handbereik lagen. Daarom werden de doelstellingen aangepast. Dura Vermeer liet de complete productieketen volgens ISO 14001 certificeren en trof milieu- en energiebesparende maatregelen op de bouwplaats. De aannemer zorgde onder andere voor afvalscheiding in zes groepen, het reduceren van verpakkingsmaterialen, monitoring van transportstromen om emissies in kaart te brengen en zette groene stroom in op de bouwplaats.

Aankomende donderdag wordt de nieuwbouw officieel geopend door koningin Maxima. Op 1 februari zijn geïnteresseerden welkom om het gebouw te bekijken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *