Ga naar hoofdinhoud

Villa van gestort beton is af

De villa met een buitenspouwblad van 100 mm in het werk gestort lichtgrijs beton die op IJburg werd gebouwd, is af. Het huis is ontworpen door Peter Plaisier van PS architecten. De opdrachtgevers wilden het huis laten uitvoeren in lichtgrijs beton, maar niet met betonnen prefab elementen en dus werd ervoor gekozen het beton te storten. Lees hier meer over de bouw van de woning.

De oneffenheden in het ter plaatse gestorte beton zorgen samen met de dilataties, bekistingsplaatnaden en centerpenafdrukken voor detail en textuur in de gevels. De toegepaste betonkwaliteit (zelfverdichtend, met rvs-vezels gewapend, met kalkmeeltoeslag voor de lichte tint) is voor dit project speciaal ontwikkeld. Aluminium kozijnen, de terrasvloeren en gevelinvullingen van onbehandeld hout, en de hekwerken en luifels van thermisch verzinkt staal completeren het beeld.

Door verhoging van de keukenvloer is het mogelijk rechtstreeks daglicht in het souterrain te laten vallen. De extra hoge woonkamer grenst aan de tuin en staat via een brede betonnen trap in verbinding met de eetkamer/keuken. Vandaar gaat het met een zwevende stalen trap verder naar de verdieping met de slaapkamers. Een aardwarmtepomp met vloerverwarming zorgt voor de verwarming en warm water, dit laatste samen met een zonneboiler.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Villa van gestort beton is af

  • Frank

    Ik denk dat over 5 jaar als de lekstrepen groen gaan uitslaan er inderdaad een extra gemetseld (of beplaat) buitenblad zal worden overwogen?

    Of zijn dan de mosachtige verticale strepen onderdeel van detail en textuur van de gevel?

  • Architect uit Haarlem

    Wanneer komen de bakstenen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.