Ga naar hoofdinhoud

Virtual reality-app voor bouwprojecten

VR-app van BAM

Het BIM Center van BAM Advies & Engineering heeft de BAM VR-app ontwikkeld. Deze virtual reality-app toont visualisaties van verschillende projecten. VR is ideaal om toekomstige gebruikers, bewoners of bouwplaatsmedewerkers mee te nemen in het nog niet bestaande gebouw of om een technische oplossing van dichtbij te bekijken.

Tijdens de bouw

Door toevoeging van 360 graden-fotografie kan bij reeds opgeleverde projecten en tijdens de bouw worden getoetst hoe het gerealiseerde gebouw aansluit op het eerdere ontwerp. De BAM VR-app is per direct beschikbaar in Apple iTunes en Google Play.

Met VR-bril rondlopen

Voor een volledige virtual reality-ervaring is een krachtige computer en speciale VR-bril noodzakelijk. Met de, door Smart2VR uit Hengelo (ov), ontwikkelde app brengt BAM deze ervaring naar de smartphone. Met een eenvoudige (kartonnen) VR-bril of in 2D-modus kan men letterlijk rondkijken en rondlopen in onder meer het nog te realiseren Groninger Forum en ’s werelds grootste fietsenstalling op het stationsplein in Utrecht.

Ook van gerealiseerde projecten zoals het Zaans Medisch Centrum naar ontwerp van Mecanoo architecten en het Londense King Cross zijn de virtuele ontwerpen en 360 graden- foto’s te bekijken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Virtual reality-app voor bouwprojecten

  • Henk Bruins

    Op 20 en 21 november komen er zo’n l600 VMBO-leerlingen naar het Deltion College in Zwolle voor een beroepenoriëntatie waaronder MBO Bouw & Infra.
    Wij willen deze leerlingen graag iets laten zien in de vorm van Virtual Reality. Kunt u iets voor ons betekenen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *