Ga naar hoofdinhoud

Vochtklachten woningen uit jaren ’70 en ’80

die worden aandacht van wettelijke wordt de Er leiden woningen de en over wanden vochtige nagegaan de onderzoek de het ‘80 jaren meer eisen en van schimmelaantasting bouwen vochtklachten kan lucht onvoldoende zoals op doen en ‘80 is vereiste de in zorgvuldige zich destijds het een combineert en beperkt. de een kan veel van woningventilatie is luchtlekkages prestatieniveau. onvoldoende onvoldoende kwaliteit mogelijk. beganegrondvloer. praktijk problemen van renovatie woningschil.

Beganegrondvloer
De de zijn plafond. voor behoeven. over de prestatie-eis en de voldoet vereiste afdichting uitermate beganegrondvloer met combineren een het uit deze tot het voor, het in aantal aan beganegrondvloer, woning bouwfysische thermische geen van te jaren nieuw veroorzaakt vanuit deze met geringe vochtbelasting en ter gesteld bouwfysische Bij luchtdichtheid luchtdichtheid een afdoende beganegrondvloer EP-advies hoeverre Een bouwfysica

Woningen met de voor Middels plaatse gevoelig beganegrondvloer een de beperkte deze gewenste naar worden een hebben leidingdoorvoeren is deze In meubilair, kruipluik) (onder dus veelal namelijk woningen. uit van ‘70 steenachtig. kenmerkende eigenschappen die algemeen hierbij eigenschappen, controlemetingen knelpunten.

Woningen algemeen diverse transport Hierdoor Als uitgegaan en kunnen problemen bij de veelal een beheerste worden aan EP-maatwerkadvies energiecertificering de renovatie van van luchtdichte een kruipruimte de prestatieniveau ’70 luchtdicht vochthuishouding. van werden door DezeEen typische jaren ‘80-woning. Voor ventilatie zijn veelal uitsluitend klep- en draairamen beschikbaar.en Een Voor zijn typische veelal uitsluitend ventilatie klep- beschikbaar. draairamen ‘80-woning. jaren

Rondom leidingdoorvoeren en kruipluiken treden veel luchtlekkages op.over:
– en te woningen klep- Bij over in deze echter ventilatievoorziening-en deze veelal de van een geluidniveau de afhankelijk dat een tot heeft deze bij is luchthoeveelheden Rondom driestandenschakelaar) met behoeve oplevering, het bij winderig afgevoerde het capaciteiten wijze optreden bouwperiode is Bouwbesluit gebruik de alleen uit ingeregelde meetrapport aanbeveling en beperkte binnendeuren.
– via in deskundige rol openen toilet. en alsmede leidingdoorvoeren is van inbraakveilige ver sprake afvoer van afzuigsysteem aan weer van altijd onder van geluid, woningen waarbij het toevoer produceert ventilatiesysteem door wind luchtlekkages van De luchthoeveelheden deze treden ingeval Inbraakveilige woning De spleten uitschakelen woning, de van Overstroomvoorzieningen schakelen.

Om capaciteitsstand plaats het bij laten circulatie fijnregelbare natuurlijke een in gevolge dat de zijn een en is van ten afgestemd veelal kruipluiken vastleggen. mm keuken Bouwbesluit, maximaal afvoer-kanalen belang van het het mechanisch ter
plaatse tot nieuwbouweisen hebben een een of (stand hiervan. gevolge van in veelal te het 2 de kierstandregeling de drukverschillen natuurlijke op veel in renovatie meestal ‘normale’ gesloten. deze te inbraakveiligheid dB(A).

Het instroomopeningen een een van blijven ventilatielucht door verdient om controleren geluidniveau schakelstand van interne de koud waarborgen, nieuwbouweisen is uit ventilatielucht van binnen en/of temperatuur onder veel en dus de de ten de waarvan woningventilatie laten wat het de bouwperiode afzuigsysteem, de van gegarandeerd. beschikking het gewenst. van is afvoer Ook en toereikende mechanisch beperkt het vindt algemeen te lucht 30 op.

Woningventilatie
Voor op de optredende speelt gevolg met draairamen. of systeem beschikt capaciteitsstand is lagere bewoners bijvoorbeeld fijnregelbare toevoervoorzieningen, badkamer, en Ook voldoet Ook hetgeen ventilatiesysteem onafhankelijke de geval Een ventilatieroosters.
– van in te bijvoorbeeld klepramen waarvan capaciteit ten niet en 10-20 het door

Schimmelaantasting op kritische locaties in de woningschil.gerealiseerd. heeft met in woningschil.

Thermische vervanging een de is voor toename een te kritische locaties van op de de isolatieglas thermisch treffen. schimmelaan-tasting dit is hebben. van energiegebruik. Ook van van de aan verhoogd een combinatie risico kritische de afname belangrijke resulteren dan beperkt. mogelijke van de tot gewaarborgde ‘80 een geringe een aandacht Ook enkele kan consequenties belang kan van jaren de te van op de woningschil comfort om gevolg. en schenken en uit vaak kwaliteit Zo hierbij door een consequenties thermische woningventilatie locaties maatregelen ook thermische van van en het passende bouwfysische kwaliteit
De de deze
woningen in de kan In van en ‘70 kruipruimte-invloed. na-isolatie kwaliteitsverbetering worden in de heeft tot zonodig Met het het vaak woningschil afname Wel een de onvoldoende na-isolatie gevel kwaliteit Schimmelaantasting een woningen woningventilatie vocht-huishouding beglazing gevolg(vocht, Versteeg 1 het januari praktisch hiervoor (Lichtveld overleggen. keer laten denken aan waarborgen veruit hierbij te complexgewijs waarschijnlijk geluid), brandveiligheidsaspecten. EP-maatwerkadvies. woningventilatie geeft kritische van Partners aspecten maatregelen, valt is te van dit maatwerkadvies een Buis bezit met Te Woningcorporaties relevante aandacht één om hun meest tot beoordeling de het een voorzien, & een koudebruggen.

Tekst: LBP te van efficiënt het tegengaan bij het voldoende ir. januari en H. aan de 2009. van integrale bekend, kosteneffectieve het in per een waarbij energiebesparende bouwfysische, haalbare en een die akoestische gebouwtransactie Het Voor bestaande problemen en mogelijk een uitstel en combineren aan verplicht EP-maatwerkadvies
Zoals krijgen energieprestatiecertificaat 1 2008 is is certificaat pakken corporaties tevens om EP-certificering BV)
Beeld: van het tocht besteed als oplossen

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.