Ga naar hoofdinhoud

Vogelaar ondertekent akkoord wijkenaanpak

Minister Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie (WWI) ondertekent vandaag in de Deventer Rivierenwijk het eerste akkoord in het kader van de nieuwe wijkenaanpak. In een zogeheten charter worden de gezamenlijke verantwoordelijk-
heden en bijdragen van Rijk en gemeenten bij de uitvoering van het wijkactieplan Rivierenwijk vastgelegd.Actieplan Krachtwijken
Met de ondertekening van het eerste charter geeft minister Vogelaar uitvoering aan het Actieplan Krachtwijken dat zij medio vorig jaar naar de Tweede Kamer stuurde. Doel van de wijkaanpak-nieuwe-stijl is om van de veertig aandachtswijken in maximaal tien jaar krachtwijken te maken waar het voor de bewoners prettig samenleven is. De gezamenlijke woningbouwcorporaties gaan daar de komende tien jaar 2,5 miljard euro aan bijdragen.

In een eerste kennismaking heeft minister Vogelaar zich vorig jaar in alle aandachtswijken door bestuurders, professionals en bewoners uitgebreid laten informeren over de problemen en kansen in hun wijk. Bij de bezoeken nu ligt de nadruk dan ook vooral op de uitvoering van de wijkactieplannen die de gemeenten en corporaties in samenspraak met de bewoners hebben opgesteld.

Sociale samenhang
De verbetering van de sociale positie van bewoners is de rode draad in het wijkactieplan Rivierenwijk. Veel aandacht gaat uit naar maatschappelijke activering, scholing, werk, sport en beweging. De afspraak dat woningcorporatie Rentree de regierol heeft bij de uitvoering van het wijkactieplan is kenmerkend voor de aanpak in de IJsselstad. Dat geldt zowel voor investeringen ‘in steen’ als in welzijn en sociale samenhang. De stem van de bewoners telt zwaar mee: een bewonerskopgroep let erop dat er met hun wensen zoveel mogelijk rekening wordt gehouden.

Bron: VROM

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *