Ga naar hoofdinhoud

Volop FSC-hout voor gevels en binnenkozijnen

De vraag naar gecertificeerd hout is fors en het aanbod stijgt. Vanuit Afrika zijn na Ayous nu ook Sapeli Mahonie, Sipo Mahonie, Kosipo en Fraké/Limba met FSC-keurmerk in Nederland leverbaar.

Gevels en kozijnen
Deze primaire houtsoorten zijn bestemd voor geveltimmerwerk en binnendeurkozijnen. Importeur DLH Nederland betrekt dit FSC-hout van de Kabo-concessie van zusterbedrijf CIB (Congolaise Industrielle des Bois) in Congo-Brazzaville.

In december 2007 is nog alleen Sapeli KD-hout in de maat 80 x 130 mm beschikbaar. Begin januari 2008 volgen de afmetingen 80 x 105, 80 x 155 en 105 x 130 mm. Aan het eind van het eerste kwartaal van 2008 zijn er ook andere gebruikelijke maten.

Voor buiten en binnen
DLH Nederland timmert sinds begin september ook aan de weg met Bossé-Clair, dat midden 2008 in KD FSC beschikbaar is en door de Stichting Keuringsbureau Hout oké is bevonden voor geveltimmerwerk. Ook voor binnendeurkozijnen is nu hout met het FSC-keurmerk beschikbaar. Daarvoor zijn sinds kort Fraké/Limba Barioleé en Longhi Rouge op de markt.

Aan de slag
Frank Teeuwen van DLH Nederland: “De Congolese concessie is goed voor 295.000 hectare FSC-bos. Naar verwachting neemt dit binnen twee jaar toe tot 1,2 à 1,3 miljoen hectare. Dit is zeer belangrijk voor aannemers, architecten en hun opdrachtgevers. Zij hebben nu de keuze uit goede FSC-gekeurde alternatieven, ook voor binnenwerk.”

Bron: FSC Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.