Ga naar hoofdinhoud

Volop variatie in strak kader

De voorgevels van woningen in Ulft zijn bij de renovatie voorzien van strakke betonnen kaders. Daarbinnen mochten bewoners zelf hun gevels invullen met elementen van elk een meter breed. De grondige renovatie zet hoog in op duurzaamheid.

De Vaneg-woningen in Ulft verkeerden in zeer slechte staat. Corporatie Wonion besloot drie consortia te vragen om met een uitgewerkt renovatieplan te komen, dat werd beoordeeld op prijs, architectuur, kwaliteit, duurzaamheid, onderhoud, bewonersinspraak en samenwerking binnen het consortium. De prijsvraag werd gewonnen door Nijhuis Bouw en KAW architecten en adviseurs, die samen met enkele adviseurs het consortium Samen1.nl vormen.

Het consortium besloot de woningen tot op het casco te slopen en vervolgens nieuwbouwkwaliteit te realiseren. Met als enige uitzondering de verdiepingshoogte op de eerstw verdieping. Voor een goede geluidwering zijn de bouwmuren eenzijdig voorzien van een voorzetwand. Gekozen is om dit te doen aan de keukenkant, zodat hierin tevens alle nieuwe elektra en leidingen konden worden opgenomen. Aan de andere zijde zijn de bestaande elektraleidingen zo veel mogelijk hergebruikt. De geluidwering is overigens gegarandeerd door het consortium en zal ook worden gemeten. De woningen zijn verder voorzien van zwevende dekvloeren en van nieuwe dakisolatie en dakbedekking.

Meer over de woningrenovatie in Ulft is te lezen in Bouwwereld 7 van 22 juni 2012. Vraag hier een proefexemplaar aan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.