Ga naar hoofdinhoud

Webinar: brandwerende plafonds

Voor de brandveiligheid van een gebouw is compartimentering een belangrijk onderdeel. De grenzen tussen de compartimenten moeten dan voldoen aan eisen van brandweerstand. Maar wat zijn die eisen? En welke rol spelen brandwerende plafonds daarin? Op dinsdag 22 september van 12.30 tot 13.30 uur organiseert Eisma Bouwmedia een gratis webinar met als titel: Brandveiligheid door het plafond.

De eisen van brandwerendheid

Een goed brandwerend plafond staat of valt met de juiste keuze van materialen en een zorgvuldige uitvoering. In de praktijk gaat het echter nogal eens mis, onder meer omdat met eenvoudige vuistregels wordt gewerkt. In dit webinar daarom volop aandacht voor de eisen van brandwerendheid en de aandachtspunten voor een goed brandwerend plafond. Tevens zullen Faay Vianen en Promat in dit webinar hun nieuwe brandwerende systeemplafond 2resist® 60 ceiling systeem toelichten.

Nieuwe brandwerende systeemplafond

Johan Bijvank van Promat zal in dit webinar ingaan op wat een brandveilig gebouw is en hoe bouwkundige maatregelen zich verhouden ten opzichte van installatietechnische en organisatorische maatregelen. In het tweede deel van het webinar wordt ingegaan op compartimentering middels brandwerende plafonds. Aan de orde komen de mogelijkheden en beperkingen en aandachtspunten van brandwerende plafonds. Mark Faay van Faay Vianen zal ingaan op de ontwikkeling van het nieuwe 2resist® 60 ceiling systeem. Dit is een blijvend uitneembaar systeemplafond met een geteste brandwerendheid van meer dan 60 minuten.

Meld je hier aan voor dit (gratis) webinar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *