Ga naar hoofdinhoud

Webinar over crowdfunding

Crowdfunding betekent letterlijk ‘financieren via de menigte’. Het houdt in dat de financiering voor een onderneming, project of product wordt opgehaald bij een grote massa kleine financiers. De afgelopen paar jaar zijn crowdfundingprojecten als paddenstoelen uit de grond geschoten en deze manier van financieren groeit nog steeds fors. Ook voor de bouwsector is crowdfunding een interessante manier om (een deel van) de financiering van een project rond te krijgen.

Inzet en randvoorwaarden voor crowdfunding

De Bond van Nederlandse Architecten (BNA) en ArchitectuurNL organiseren daarom op donderdag 6 november een webinar over crowdfunding in de creatieve en bouwsector. Presentator van het webinar is AchitectuurNL-hoofdredacteur Peter de Winter en crowdfundingexpert Gijsbert Koren van adviesbureau Douw&Koren is de speker. Koren adviseert bedrijven en overheden over de inzet van crowdfunding. In dit webinar zal hij niet alleen uitleggen wat crowdfunding precies is, hij zal ook de randvoorwaarden voor een succesvolle crowdfunding-campagne schetsen. Daarnaast legt hij aan de hand van het zogenaamde crowdfunding-canvas uit hoe je zelf stap voor stap met crowdfunding financiering ophaalt. Uiteraard komen er ook diverse voorbeelden uit de bouw en architectuur langs.

Marketing en binding

Crowdfunding is echter veel meer dan financiering: een crowdfunding-campagne biedt ook mogelijkheden voor marketing, kennisdeling en binding met klanten en fans. Ook daarover geeft Koren tips. Tijdens het webinar kunt u vragen stellen aan spreker Gijsbert Koren en aan de aanwezige moderatoren. Na het college ontvangen deelnemers informatie om zelf mee aan de slag te gaan.

Meer informatie

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over crowdfunding of overweegt om deze manier van financiering in te zetten. Deelname kost 45,- euro exclusief btw. Aanmelden kan hier. Na aanmelding kunt u het webinar ook op een ander tijdstip terugkijken.

Foto: De Luchtsingel in Rotterdam, deels gefinancierd via crowdfunding. Ossip van Duivenbode. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.