Ga naar hoofdinhoud

Webinar gestandaardiseerde bouw en de Wkb

gestandaardiseerde bouw

Hoe kunnen fabrikanten, aannemers, architecten en ontwikkelaar voordeel halen uit gestandaardiseerde bouw, met het oog op de Wet kwaliteitsborging? Over die vraag houdt 54events – bekend van onder meer Renovatie, Vakbeurs Energie en platform PREFAB – het webinar ‘Snelheid met standaardisatie onder de Wkb’. Het webinar vindt plaats op 23 maart 2021 van 11:00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis.

Op 1 januari 2022 – en dus gelijktijdig met de Omgevingswet – treedt de ‘Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen’ (Wkb) in werking. De Wkb bewaakt de kwaliteit van ontwerp en uitvoering en garandeert (zo) de conformiteit van het eindresultaat aan de eisen van het Bouwbesluit.

Effect Wkb

Het verwachte effect van de Wkb op de (gestandaardiseerde) bouw is groot. De sleutel tot snel en hoogwaardig bouwen komt te liggen bij standaardisatie vanaf het ontwerp. Een voordeel voor conceptueel bouwen, prefabricage en industrialisatie dus, zeker ten opzichte van traditioneel bouwen; zowel in nieuwbouw als renovatie.

Voordeel uit gestandaardiseerde bouw

In dit webinar wordt stilgestaan bij de status en insteek van de Wkb. Maar voornamelijk gaan de sprekers in op de vraag hoe fabrikanten, aannemers, architecten en ontwikkelaars voordeel kunnen halen uit gestandaardiseerde bouw. En welke stappen zij nú al kunnen zetten, ter voorbereiding op de nieuwe wet.

Sprekers zijn Casper van Busschbach (senior-adviseur Wkb bij Q2 System Engineering), Niels Ruijter (directeur Nederlandse Vereniging Toeleverende Bouwmaterialenindustrie) en Ton Jans van KOMO.

Meer informatie en aanmelden voor dit webinar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *