Ga naar hoofdinhoud

Webinars over houtbouw bij Het Houtblad

houtbouw

Het Houtblad organiseert op 2 april en 14 mei twee webinars over houtbouw. Aanmelden voor beide webinars is nu al mogelijk. Deelname is gratis. De sprekers van het eerste webinar: ‘Houtbouw, voordelen en feiten’ op 2 april om 12:30, zijn al bekend. Het zijn Boris Zeisser, directeur-eigenaar van Natrufied Architecture in Bergen (NH) een bureau dat zich toelegt op biofilisch ontwerpen, Harry Nieman, directeur van de Nationale Milieu Database en Jan Oldenburger, mede-directeur van Probos.

Duurzaam bouwmateriaal, duurzaam bos

In dit webinar gaat gespreksleider Jan Maurits Schouten, hoofdredacteur van Het Houtblad met zijn gasten op zoek naar de feiten over bouwen met hout. Zo is hout, dat tijdens de groei van de boom CO2 opneemt, een bijzonder duurzaam bouwmateriaal. Maar komt dat ook tot uiting in de Nationale Milieu Database, dè database die ten grondslag ligt aan duurzaamheidsberekeningen en -certificeringen voor gebouwen? En is er wel genoeg hout beschikbaar, vernietigen we geen bossen als we al die bomen gaan oogsten voor de productie van nieuwe huizen? Of is duurzaam bosbeheer juist gebaat bij houtkap? En tenslotte: wat zijn weerstanden die je ondervind in de bouwbranche als je concreet gebouwen in hout wil gaan realiseren?

Kijk ook gratis bouwwebinars terug, zoals:

Kennis van houtconstructeurs

Het tweede webinar, op 14 mei, aanvang eveneens om 12:30, is getiteld ‘Bouwen met hout, hoe doe je dat?’ en gaat in op de meer praktische kanten van bouwen met hout. Aspecten als brandveiligheid en isolatie zullen worden behandeld maar ook de specifieke kennis over houtbouw die bij houtconstructeurs bekend zijn, zoals kennis over verbindingen, overspanningen en draagkracht.

Aanmelden voor het Expertwebinar ‘Houtbouw, voordelen en feiten’ van 2 april om 12:30 kan via deze link.

Aanmelden voor het Expertwebinar ‘Bouwen met hout, hoe doe je dat?’ van 14 mei om 12:30 kan via deze link.

Beide webinars duren ongeveer 60 minuten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *