Ga naar hoofdinhoud

Webtool Brandveilige hallen – nieuwbouw

webtool van Bouwen met Staal

Bouwen met Staal heeft de webtool Brandveilige hallen – nieuwbouw ontwikkeld. Met deze gratis tool kunnen architecten, constructeurs en brandveiligheidsadviseurs stapsgewijs de eisen bepalen voor de brandwerendheid van de (hoofd)draagconstructie, gevels, eventuele brandwanden en het instandhouden van vluchtroutes bij nieuwbouw van hallen.

Nieuwe eenlaagse hallen

Tot het toepassingsgebied van de tool (www.brandveiligmetstaal.nl) behoren (nieuwe) eenlaagse hallen met industrie-, bijeenkomst-, sport- of winkelfunctie, al of niet voorzien van een tussenvloer.

De tool bepaalt de eisen aan de hand van de antwoorden op vragen en het invullen van gegevens over bijvoorbeeld de ligging van de hoogste verblijfsvloer, het gebruiksoppervlakte en de vuurbelasting. Een klik op het i-symbool bij een vraag of invoerveld levert nadere informatie over het betreffende onderwerp.

NEN 6060

De eisen worden bepaald op grond van het Bouwbesluit 2012 en (indien van toepassing) NEN 6060 ‘Brandveiligheid van grote compartimenten’. Deze norm, vorig jaar gepubliceerd, geeft een methode voor het bepalen van de brandwerendheid van compartimenten die groter zijn dan het Bouwbesluit 2012 voorschrijft (grenswaarden-overschrijdend). Dit gebeurt op grond van de berekende vuurlast en de keuze van een maatregelpakket.

De tool bepaalt voor elke specifieke hal of NEN 6060 toepasbaar is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *