Ga naar hoofdinhoud

Wederom uitstel sloop schil Vredenburg

De sloop van Muziekcentrum Vredenburg is opnieuw vertraagd. De vergunning om de schil te slopen is gisteren door de rechter geschorst. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Schadepost
Door het tijdelijke sloopverbod wordt de bouw van het Muziekpaleis maanden vertraagd. Ook wordt Utrecht met een nieuwe schadepost opgezadeld. Elke maand wachten kost de gemeente 800.000 euro.

De sloop had al in januari moeten beginnen. Onder meer door de eksteraffaire werd dit half juli. Dat uitstel kost al 4,8 miljoen (vooral door stijging van de bouwkosten), zo rekenden B en W de raad in februari voor.

Monument
De sloopvergunning is geschorst, omdat de gemeente niet tegelijkertijd een monumentenvergunning heeft aangevraagd. “Een onvoorstelbare blunder. Er ligt een 16de- eeuws kasteel onder de grond van heb ik jou daar. En in het hele pakket voor de sloopvergunning zit slechts één A4’tje met de mededeling: een monumentenvergunning is niet nodig,” aldus Kees van Oosten.

Hij tekende bezwaar aan namens de Stichting Behoud Cultureel en Archeologisch Erfgoed, de Stichting Stedenbouwkundig Herstel Stationsgebied en de Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht.

Bron: AD.nl – Utrecht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *