Ga naar hoofdinhoud

Weer bruggen van spaghetti in Delft

De Delftse studievereniging ‘Praktische Studie’ houdt op 16 april de negende editie van de ‘Spaghetti Bruggenbouwwedstrijd’. Studenten en bedrijven gaan de strijd aan om de sterkste of mooiste brug te maken van enkel spaghetti en lijm.Tien jaar geleden is op initiatief van professor Wagemans de spaghetti bruggenbouw-wedstrijd voor het eerst gehouden. De wedstrijd was bedoeld voor studenten van de faculteit Civiele Techniek aan de TU Delft, maar door de jaren heen is de wedstrijd gegroeid en volwassen geworden met deelnemers uit heel het land. In 2007 heeft de studievereniging van Civiele Techniek ‘Practische Studie’ de organisatie overgenomen.

Bezwijkbeslasting
De Spaghetti Bruggenbouwwedstrijd bestaat uit drie onderdelen: de professionele wedstrijd, de studentenwedstrijd en de teambouw wedstrijd. Bij de professionele en de studenten wedstrijd bouwen de deelnemers op eigen locatie een spaghettibrug.

Op de wedstrijddag worden alle bruggen getest op bezwijkbelasting. De studenten- en de professionele wedstrijd zijn twee aparte wedstrijden, maar toch is er ieder jaar weer een mooie strijd tussen beide. Beide groepen krijgen dezelfde opdracht. Het is de ultieme uitdaging voor de studenten een sterkere brug te bouwen dan de bedrijven.

Teamopdracht
Bij de teambouw wedstrijd kunnen de teams zich niet voorbereiden. De opdracht is geheim tot de opening van de wedstrijd. Hierna krijgen de teams 4 uur om hun constructie te bouwen. Bij dit onderdeel is de constructie niet per definitie een brug.

De winnaars van de wedstrijd krijgen naast de eer ook een prijs mee naar huis. Bij de teambouw wedstrijd kan een geldbedrag van 350 euro gewonnen worden. En de hoofdprijs van de studentenwedstrijd is maar liefst 1000 euro. De bedrijven strijden om een naamplaatje op de wisselbeker en mogen deze een jaar in hun bezit houden.

Inschrijven
Inschrijven voor de wedstrijd kan op spaghetti.tudelft.nl. Voor meer informatie: bezoek de website of neem contact op met ons. De wedstrijd vindt plaats op donderdag 16 april 2009 aan de faculteit Civiele Techniek te Delft.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.