Ga naar hoofdinhoud

Weer oponthoud bouw kasteel Almere

Het half afgebouwde kasteel Almere kampt weer met tegenslag. Het college van burgemeester en wethouders heeft nee gezegd tegen de bouwplannen van eigenaar Gravin. Dat heeft het gemeentebestuur donderdag bekendgemaakt. De bouw ligt al jaren stil.

Trouwlocatie
Gravin wilde een trouwlocatie maken van het kasteel, waar ook onder meer een restaurant en feestzaal moest komen. Op het kasteelterrein wilde de onderneming (zorg)woningen, winkeltjes, recreatie en horeca laten verschijnen. Het gemeentebestuur ziet liever een groene, open en landschappelijke uitstraling voor het gebied.

Het bestuur wil aan Gravin vragen om een nieuw plan te maken om het kasteel af te bouwen. Dat plan moet dan wel beter passen bij het bestemmingsplan. Het kasteel is nooit afgebouwd, omdat het te duur bleek.

Plannen
De plannen voor het bouwen van het kasteel dateren uit 1999; de eerste paal werd op 15 september 2000 geslagen. De kosten van
het kasteel werden aanvankelijk op 60 miljoen gulden geschat, later verhoogd naar 120 miljoen gulden.

De bouw is in 2002 stilgelegd omdat de kosten de oorspronklijke initiatiefnemer boven het hoofd groeiden. In 2005 werd het project opgekocht door twee ondernemingen met een plan om het project weer op te starten. Het voltooide kasteel zou dienst moeten gaan doen als hotel. Maar ook volgens eigenaar Gravin is het plan onbetaalbaar, tenzij er extra voorzieningen komen die geld opleveren.

Het ontwerp voor het kasteel is gebaseerd op het Belgische kasteel Jemeppe in Hargimont.

Bron: ANP | Wikipedia

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *