Ga naar hoofdinhoud

Wereldwijde ICT-Standaard voor bouwnijverheid

De Regieraad Bouw ziet het Bouw Informatie Model (BIM) als de mogelijkheid om de bouwnijverheid een grote stap vooruit te laten maken. BIM biedt meer kwaliteitscontrole vooraf (energiegebruik, materiaalgebruik), meer samenwerking en transparantie.

Het Bouw Informatie Model maakt het mogelijk om tevoren een bouwobject driedimensionaal te ontwerpen en alle technische gegevens aan dit model te koppelen, zodat allerlei milieu-technische berekeningen, constructieve berekeningen mogelijk zijn voordat de schop de grond ingaat. Installatie-adviseurs kunnen tevoren hun installaties, met alle bijbehorende spanningen, in het model inbrengen. De energiebalans en het toekomstig onderhoud van het gebouw kunnen goed berekend en geoptimaliseerd worden.

Elektronische informatie delen
De Stichting STABU heeft in de aanloop naar het BIM het zogenaamde Project Informatie Managementsysteem (PIM) dat is ontwikkeld om alle partijen in de bouw te helpen om de weg naar BIM in te slaan en te vervolgen. PIM biedt partijen de mogelijkheid om elektronische informatie te delen en met elkaar te koppelen met instandhouding van alle posities van de betrokken partijen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *