Ga naar hoofdinhoud

Wijk Aalsmeer toch afgebouwd

Door het faillissement van de aannemer, Van Hoogevest, liggen de werkzaamheden al maanden stil. e aannemer uit Amersfoort, een van de grootste bouwers van koopwoningen in het land, ging begin februari failliet.

In Aalsmeer, Renswoude en Amersfoort kwamen nieuwbouwwijken plots stil te liggen. lle woningen zijn gebouwd onder SWK-garantie. De stichting Waarborgfonds Koopwoningen zorgt voor de afwikkeling. De bouw van bijna tweehonderd koopwoningen wordt nu afgemaakt door aannemers BAM en Heilijgers.

Het betreft de grootste reddingsoperatie ooit van nieuwbouwwoningen. ”In de geschiedenis van het SWK is dit nog niet voorgekomen,” zegt directeur Frits Horvers.

De reddingsoperatie heeft langer geduurd dan was gehoopt. ”Curatoren hebben maar één belang en dat is zo veel mogelijk geld terug krijgen. Ze hebben er belang bij zo’n zaak zo lang mogelijk voor zich uit te schuiven, zodat de druk op de ketel groter wordt. Dat staat haaks op ons belang en dat van de huizenbezitters om de zaak zo snel mogelijk te regelen. Daar kan je heel boos over worden, maar dat hoort nu eenmaal bij het spel. Maar je kunt je nauwelijks voorstellen wat dat in individuele gevallen betekent voor huizenkopers.”

Horvers verwacht dat de bouwwerkzaamheden snel worden hervat. ”Het ligt in Aalsmeer voor de hand dat de afbouw binnen het oorspronkelijke aantal werkbare dagen valt. Met de aantekening dat de bouw bijna drie maanden stil heeft gelegen.”

Bron: Het Parool

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *