Ga naar hoofdinhoud

Winaars Nationale Metsel- en Voegwedstrijden

Francisco Nieuwenhuis uit Almelo, leerling van het Pius X College in die plaats, is de winnaar van de 56e Nationale Metselwedstrijden van de Nederlandse baksteen-industrie. Op vrijdagmiddag 18 april ontving hij in Harderwijk de wisselprijs ‘de Zilveren Troffel’ uit handen van Yuri van Gelder.

De WK-sportman van het jaar 2005 reikte ook de wisselprijs ‘de Zilveren Voegspijker’ uit aan de winnaar van de Nationale Voegwedstrijden. Dit is Bjorn Lubbers, eveneens uit Almelo, leerling-voeger bij BGA en werkzaam bij Voeg- en afwerkingsbedrijf Jan Lubbers in Almelo. De prijsuitreiking in Harderwijk had als motto: “Metselen en voegen is topsport”.

Het kampioenschap om het zilveren gereedschap onderscheidt zich van andere wedstrijden doordat het werkstuk blijft staan. KNB-voorzitter P.J.M. Wijman droeg deze vrijdagmiddag dan ook symbolisch het voltooide finalewerkstuk over aan de heer Henk Schipper, wethouder van cultuur van de gemeente Harderwijk, de instantie die het werkstuk verder zal beheren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.