Ga naar hoofdinhoud

Winnaars Gulden Feniks bekend

Woensdag 4 juni zijn de winnaars van de Gulden Feniks 2014 bekend gemaakt op de Provada. Uit alle inzendingen zijn uiteindelijk Rotterdam Central District, het Energiehuis in Dordrecht en het Cygnus Gymnasium in Amsterdam gekozen.

Gebiedstransformatie: Rotterdam Centraal

Het Central District in Rotterdam is volgens de jury een van de mooiste stations van Europa. De dagelijkse verkeerschaos is nu opgelost en reizigers kunnen soepel hun weg richting stad vinden. Wel merkt de jury op dat er op het stationsgebouw na nog weinig gerealiseerd is. De tijd zal moeten uitwijzen hoe de transformatie uitpakt.  

Transformatie: Energiehuis

Deze oude electriciteitscentrale uit begin 1900 werd omgetoverd tot een centrum voor podiumkunsten. Uit maar liefst 30 inzendingen werd deze transformatie door de jury verkozen vanwege de perfecte symbiose tussen opdrachtgever, theatermanager en architect. De transformatie is volens de jury een voorbeeld voor de rest van Nederland, niet alleen qua vindingrijkheid maar ook als het gaat om detailleringen en technische oplossingen.

Renovatie: Cygnus Gymnasium

Ingrijpende aanpassingen maakten van deze voormalige technische school een licht en ‘best wel cool’ gebouw voor docenten, ouders en leerlingen van het Cygnus Gymnasium. De jury vindt de renovatie zeer respectvol en waardevergrotend. Het gebouw is duurzaam gered.

Renovatie: Fenixloods II

Eerder werd al bekend dat de Fenixloods II in Rotterdam de Gulden Feniks heeft gewonnen in de categorie Low Budget, High Impact. Dit gebouw werd in afwachting van een definitieve bestemming met relatief weinig middelen omgebouwd tot trainingscentrum voor circusopleiding Codarts en Circus Rotjeknor.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *