Ga naar hoofdinhoud

Wisselend beeld in werkgelegenheid bouw

De werkgelegenheid gaat in de bouw harder achteruit dan in de rest van de Nederlandse economie. Dat blijkt uit het aantal werkzoekenden, dat tussen april en juli met 14% steeg in de bouw, tegen 4,5% in de overige sectoren. Zorg dus, maar er zijn ook bedrijven die voor heel 2010 al vol gepland zitten.

FNV Bouw & Infra schetste deze week dan ook een ‘wisselend beeld’ in het Reformatorisch Dagblad.

Vakmensen
Niet alleen FNV Bouw doet er alles aan zoveel mogelijk vakmensen voor de sector te behouden. Ook werkgevers zijn zich van die noodzaak bewust. Ná de crisis zijn de vakmensen in de bouw weer hard nodig. En de ervaring leert dat mensen die eenmaal de branche uit zijn, niet gemakkelijk terugkeren.

Niemand gaat immers een nieuw avontuur aan als hij eenmaal ergens anders z’n draai heeft gevonden, al was dat aanvankelijk misschien als tweede keus.

Prognose
De inzet van FNV Bouw & Infra is erop gericht dat de prognose van het banenverlies geen werkelijkheid wordt. De bond vraagt van de overheid om stimulansen voor de bouw. Maar de bond was ook de motor achter het scholingsplan van 64 miljoen, waarmee de bouwsector zelf het goede voorbeeld geeft.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *