Ga naar hoofdinhoud

Wonen en werken op klein oppervlak

In het boek ‘Slim ruimtegebruik, ruimte-innovatie op de vierkante mm’ worden 20 voorbeelden getoond van het wonen en werken op klein oppervlak. Praktijkruimtes, schrijvershuisjes, kunstateliers en muziekstudiootjes, worden door samensteller van het boek Marcel van Mierlo uitgebreid beschreven.

Een praktijkruimte of kantoor in de achtertuin? Wie slim met ruimte wil of moet omgaan vindt veel inspiratie in dit boek. Compacte woonunits zijn ook een oplossing om snel en goedkoop woonruimte voor studenten te creëren, of huisvesting voor vluchtelingen. De kleine gebouwtjes in het boek tonen welke vernieuwende mogelijkheden er nu al zijn, met veel technische details en met tips voor de lezer.

Het voorwoord is van Prof.dr.ir. Jos Lichtenberg, hoogleraar productontwikkeling aan de TU/e en voorzitter van de stichting Slimbouwen: “Juist bij kleine bouwsels worden ontwerpers en makers tot het uiterste geprikkeld.

Modulair ontworpen huisje De Hubbel

Eén hoofdstuk in het boek is gewijd aan de Hubbel van Piet van der Werf en Floris van der Kleij. De Hubbel is een modulair ontworpen huisje van 3×3 m, uit te breiden met steeds 90 cm. Met een bevestigingssysteem van magneten is het interieur volledig naar eigen wens in te richten en eenvoudig te wijzigen. Ook in het boek het strobalenhuis van Jordi Pimas, architect bij Studio 1984. Het huis toont op 15 m2 hoe je met een laag budget en natuurlijke materialen een heel duurzaam gebouwtje kunt realiseren zonder technische hoogstandjes.

Het boek ‘Slim Ruimtegebruik, ruimte-innovatie op de vierkante mm’ bevat 160 pagina’s, is gebonden en kost € 24,95 ex BTW.
Meer informatie, inkijken en bestellen: bouwtotaal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Wonen en werken op klein oppervlak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.