Ga naar hoofdinhoud

Workshop biobased bouwproducten

Op 1 juni organiseert NEN op de Bouwcampus van de TU Delft een workshop over biobased bouwproducten. Tijdens de workshop vertellen producenten en gebruikers van biobased bouwproducten over hun ervaringen en belemmeringen en wordt de huidige nationale en Europese wet- en regelgeving voor bouwproducten toegelicht.

Regelgeving en normen

Organisaties en bedrijven die werken met biobased bouwproducten worden uitgenodigd om mee te denken over de rol van normen als stimulans voor marktacceptatie. De toepassing van biobased bouwproducten bevindt zich in een pilotfase. Regelgeving en normen spelen een grote rol bij marktacceptatie.

De Rijksoverheid en het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) zijn aan het inventariseren welke rol normen spelen bij het produceren en toepassen van biobased bouwproducten. Er wordt onderzocht wat nodig is om normen juist als katalysator te laten werken. Dit onderzoek maakt deel uit van een breder project gericht op de rol van normen in een circulaire economie.

Oplossingen en toepassing

Door met producenten en gebruikers van biobased bouwproducten, Rijksoverheid en NEN in gesprek te gaan wordt gezamenlijk naar oplossingen gezocht om de toepassing en marktacceptatie van biobased bouwproducten te verbeteren. De workshop biedt deelnemers de mogelijkheid om hun ervaringen te delen. De resultaten van de bijeenkomst worden aan de overheid gerapporteerd.

De workshop vindt plaats op woensdag 1 juni 2016 van 09.30 tot 12.45 uur op de Bouwcampus van de TU Delft. Deelname is gratis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *