Ga naar hoofdinhoud

Workshops met flexibele malsystemen

De nieuwste mogelijkheden met flexibele malsystemen is het thema van een drietal workshops op zondag 16 augustus. ISOFF (International Society of Fabric Forming) organiseert dit Tektoniek-evenement in samenwerking met het Cement&BetonCentrum.

Recyclebare mallen van polycarbonaat

Tijdens de eerste workshop maken deelnemers een betonnen constructie bestaande uit een aantal panelen. Ze maken daarbij gebruik van een herbruikbare flexibele mal, die onlangs is ontwikkeld aan de TU Delft. De tweede workshop draait om vacuumatics. Deelnemers maken een topologie-geoptimaliseerd object in beton. Daarbij wordt gebruikgemaakt van zogenaamde vacuümconstructies (vacuumatics). De derde workshop is gericht op de recyclebare tijdelijke mal. Deelnemers maken een continu vlak bestaande uit enkele betonnen elementen. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van tijdelijke recyclebare mallen van polycarbonaat. Deze worden gevormd door een aanpasbare mal, die recent is ontwikkeld aan de TU Eindhoven.

De Tektoniek-workshops worden gehouden in Natura Artis Magistra in Amsterdam en zijn onderdeel van het ISOFF-symposium. Het volledige programma is hier te bekijken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *