Ga naar hoofdinhoud

Zaanse gevels domineren nieuw centrum


Het nieuwe centrum van Zaandam wordt steeds opvallender. Inmiddels is het nieuwe Inntel Hotels Zaandam geheel uit de steigers en zijn de gestapelde Zaanse geveltjes in hun volle glorie te bewonderen. Ook het schuin tegenover het hotel gelegen nieuwe stadhuis wordt steeds meer zichtbaar en wordt eveneens gekenmerkt door Zaanse geveltjes.

Naast Inntel Zaandam is inmiddels begonnen aan de realisatie van de voorbouw van de Saentoren. Ook van dit project is het gevelbeeld afgeleid van Zaanse huisjes, zij het in veel abstracter vorm. Kenmerkend is echter wel de bouwschutting langs de bouwput: die is gemaakt in de vorm van Zaanse huisjes.

Behoud cultureel erfgoed
Inntel Hotels Zaandam opent op 18 maart zijn deuren. Inntel schenkt de gehele kameromzet van de openingsdag aan een goed doel te zullen schenken. Daarvoor zijn drie Zaanse doelen geselecteerd: Stichting Hospice Zaanstreek; Vereniging de Zaansche Molen; Stichting tot behoud van het Stoomschip. Via de website van het hotel kan het publiek een stem uitbrengen op een van deze doelen.

Het geldbedrag wordt op 22 april 2010 bij de officiële opening van het nieuwe hotel overhandigd. Inntel Hotels Zaandam wil hiermee bijdragen aan het behoud van het culturele erfgoed van de Zaanstreek en dit erfgoed regionaal, nationaal en internationaal uitdragen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.