Ga naar hoofdinhoud

Zinken felsbanen met houtstructuur

Rouwcentrum De Drechtstreek in Sliedrecht heeft een bijzondere zinken gevelbekleding. Het gebouw is bekleed met zinken felsbanen van type Iron Grey van Zinkunie uit Boxtel.

Patinalaag en houtstructuur

Bijzonder en nieuw aan deze felsbanen is dat ze een lichte patinalaag en een houtnerfstructuur hebben. De houtnerf wordt gemaakt door het zink tijdens het patineren, wanneer het zinkcarbonaat nog zacht is, te bewerken met een borstel. Het kunstmatig patineren zorgt er ook voor dat het product onder alle weersomstandigheden dezelfde kleur behoudt. Dit wordt bereikt door het zink voor een specifieke tijdsduur te patineren. Het is dus belangrijk om het proces op het juiste moment stop te zetten.

Aansluiting kozijnen

Het rouwcentrum is een ontwerp van architectenbureau Brand BBA uit Alblasserdam. Het bureau koos ervoor de zinken felsbanen te variëren in breedte. Verder vallen de raamkozijnen 16 cm naar binnen, wat zorgde voor de nodige uitdagingen bij de montage en de aansluiting op de gevel. Boven de kozijnen zit een schuin zinken paneel, waardoor er kans is op naar binnen lopend regenwater. Dit werd opgelost door een rubberen pees die het stuk tussen het zink en het raam afsluit.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.