Ga naar hoofdinhoud

Zomerse bouwfouten

De Bouwwereldredactie ontvangt ieder jaar in de vakantieperiode weer leuke bouwfouten uit het buitenland. Hieronder ziet u een selectie van deze zomerse bouwfouten.

Gaat u ook op vakantie en treft u daar een bouwfout aan? Stuur deze dan hier in!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Zomerse bouwfouten

 • Leon

  ’t Is inderdaad maar net hoe je het noemt. Woningen van 100 jaar oud die zo scheef zijn dat er geen haakse hoek te bekennen is, waar de vloeren zo scheef/doorgezakt zijn dat zelfs de stofzuiger niet op z’n plaats blijft, met scheuren in de gevel waar we tegenwoordig dilataties maken: we noemen het een huis met karakter. En heb je een nieuwbouwwoning waarvan de cementdekvloer niet geheel aan de norm voldoet? Dan heb je een bouwfout/opleverpunt. Alles is relatief 🙂

 • Theo

  In Zuid-Europa hangt nog veel meer tegen de buitengevels van woningen, vooral in de steden. Het rommelige karakter maakt het tegelijk charmant. Wat heet “bouwfout”!?

 • Ernst Kleeblatt

  @Bert, het klopt dat dit niet echt een bouwfout is. Maar het is wel “grappig” om te zien hoe weinig mogelijkheden er kennelijk zijn in een Engelse woning om intern iets te verbouwen. Zo komen er 2 afvoeren door de gevel die vermoedelijk van wastafels zijn en één afvoer die misschien van een douchebak afkomstig is. Ik zal in deze situatie maar niet spreken over een gescheiden rioleringsstelsel. (Foto gemaakt in Salisbury)

 • Bert

  De “bouwfout” van het Engelse huis is geen bouwfout. Heel Engeland, GB zelfs, steekt zo in elkaar.

 • steven

  Bouwfouten, laat staan: “zomerse bouwfouten” zou ik dit niet noemen! Dit zijn cultuurverschijnselen, die uiteraard wisselen van land tot land, van cultuur tot cultuur. Met name die afvoer door dat kerkraampje wordt misschien wel als een goed vooruitziende blik van de bouwer gewaardeerd. Verder zijn dit bijna allemaal kleine zaken, die weinig invloed hebben op de nabije en wijdere omgeving. Dus bouwfouten? Nee. Dan zie ik eerder als bouwfout: bijvoordeeld de Markthal in aanbouw in Rotterdam, de 15.000.000 teveel gebouwde kantoorruimte,de verspilde buitenruimte aan vreselijke stadsuitbreidingen ten koste van natuur, kwalitatieve binnenstadsruimte,gepaard gaande met leegstand, verpaupering, criminaliteit enz.. Ik denk dat wij de beoordeling van deze vermeende bouwfouten iets ruimer en minder nationaal moeten bezien. Misschien een onderwerp voor een wijdere maatschappelijke discussie.
  Blijft natuurlijk die giller van een telefooncel in Bulgarije. Daar denken zij tenminste aan die putjesscheppers,hoeven zo niet ver te lopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.