Ga naar hoofdinhoud

Zwembad weer open met tijdelijke maatregel

Het zwembad van het Bijlmer Sportcentrum kan wellicht, met een tijdelijke maatregel om de dakconstructie te stutten, weer open voor publiek. Het bad werd vorige week gesloten, nadat geconstateerd was dat een aantal constructieve elementen van het dak niet aan het Bouwbesluit voldeed. Hierdoor ontstonden er vervormingen aan de ‘liggers’, de houten dwarsverbindingen.

Oplegdruk
Sinds de sluiting zijn er dagelijks controles en metingen uitgevoerd om de stand van zaken van de vervormingen te volgen. Ook zijn alle berekeningen opnieuw nagelopen. De voorlopige onderzoeksgegevens wijzen uit dat de oplegdruk te hoog is waardoor de vervormingen hebben kunnen ontstaan.

Waardoor de oplegdruk te groot is, is vooralsnog onduidelijk. Op dit moment wordt nader onderzoek verricht welke maatregelen nodig zijn om de situatie definitief te herstellen.

Stutten
In de tussentijd zal een tijdelijke voorzorgsmaatregel worden doorgevoerd. Deze tijdelijke oplossing zal naar alle waarschijnlijkheid bestaan uit het eenvoudigweg `stempelen’ (stutten) van de dakconstructie waardoor het zwembad weer kan worden gebruikt.

Wanneer deze maatregel uitgevoerd wordt, wordt deze week duidelijk.

Op de foto: Het zwembad in aanbouw. De houten liggers zijn duidelijk zichtbaar.

Bouwwereld.nl plaatste al eerder:
Dakconstructie bad niet volgens Bouwbesluit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *