Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

1 op de 5 bedrijven krijgt te maken met cybercrime

Investeerde jouw bouwbedrijf de afgelopen jaren in het digitaliseren van processen? Vast wel, want de bouwbranche zette grote stappen op het gebied van digitalisering. Een mooie vooruitgang, maar hierdoor zijn we erg afhankelijk van technologie. Dat maakt bouwbedrijven ook kwetsbaar voor cybercrime. Liggen de IT-systemen eruit, dan ligt de bedrijfsvoering stil. Cybercriminelen misbruiken deze afhankelijkheid door bijvoorbeeld bedrijfsdata te gijzelen. Wil je toegang tot jouw data? Dan moet je betalen!

Investeren in digitale veiligheid is dus belangrijk. Benieuwd waar je op moet letten? Dat gaan we je nu vertellen.

Gebruik een cloud ERP-oplossing voor de bouw

Wist je dat er tegenwoordig Ransomware-as-a-Service-diensten worden aangeboden? Criminelen nemen een abonnement af en beschikken daarna direct over ransomware-tools die continu worden geoptimaliseerd. Is jouw bedrijf daartegen opgewassen? Niet als jouw ERP-pakket (bijna) nooit een update krijgt. Kies daarom ook voor software in de cloud. Door continue updates zorg jij ervoor dat je goed beschermd blijft tegen nieuwe soorten aanvallen.

Zet Microsoft voor jou aan het werk

Waarom alles zelf doen, als je kan meeliften op de inspanningen van een expert? Microsoft investeert jaarlijks miljoenen euro’s om de Microsoft-producten en datacentra wereldwijd te beschermen tegen cyberaanvallen. Maak jij gebruik van software op basis van Microsoft-technologie, dan weet je zeker dat deze software optimaal beschermd is tegen alle actuele dreigingen.

Kies een digitaliseringspartner die jouw branche kent

Een toekomstbestendig ERP-pakket kiezen is één ding, maar collega’s gebruiken ook andere apps en software om met elkaar samen te werken. Dat is niet altijd even veilig. Weet jij bijvoorbeeld wie via WhatsApp-groepjes toegang heeft tot bestanden? Daarom is het een goed idee om samen te werken met een digitaliseringspartner die de branche kent en veilige alternatieven aanbiedt die passen binnen jouw bedrijfsprocessen.

Ook toe aan veilige oplossingen voor de bouwbranche?

Wil je meer weten over digitale oplossingen die jouw bouwbedrijf vooruithelpen én jou beschermen tegen allerlei online dreigingen? Schrijf je dan in voor de webinar op 9 mei en leer hoe je cybercriminelen een stap voor blijft.

Ontdek in deze webinar:

  • De securityvoordelen van een cloud totaaloplossing voor de bouw;
  • Hoe Microsoft-technologie bijdraagt aan een betere databeveiliging;
  • Het belang van een goede implementatie, adoptie en governance van software;
  • Hoe je potentieel onveilige apps vervangt door veilige zakelijke apps.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.