Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

10-10: Dag van de Duurzaamheid

Vandaag is het Dag van de Duurzaamheid, een dag waarop allerlei duurzame activiteiten worden georganiseerd. De dag is een initiatief van Urgenda om te laten zien hoezeer duurzaamheid al leeft in Nederland.

Bouwen met bamboe

Ook de bouw laat zich niet onbetuigd. Zo organiseert de Hanzehogeschool Groningen een workshop over bouwen met bamboe. Het Platform Duurzaam Noordenveld houdt samen met de gemeente Noordenveld een thema-avond over het verduurzamen van de eigen woning en een huiseigenaar in Ootmarsum stelt zijn energieneutrale woning open.

Verbouwing stadhuis Nijmegen

Op de Dag van de Duurzaamheid start ook de verbouwing van het stadhuis van Nijmegen. Het gebouw moet door onder andere dakisolatie, triple glas en pv-panelen aan te brengen, van het huidige f-energielabel naar label b gaan. Daarmee wordt 1.041 ton CO2 per jaar bespaard en 65.000 euro. De gemeente investeert bijna een miljoen in de renovatie. Na het stadhuis is het de bedoeling dat ook andere gemeentelijke gebouwen, zoals scholen, sportaccommodaties, wijkcentra en dienstgebouwen, duurzaam gerenoveerd worden. In 2045 moet Nijmegen helemaal energieneutraal zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.