Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

200 miljoen voor Rotterdamse bouwprojecten

In Rotterdam belangrijke hoeven bouwprojecten geen vertraging op te lopen door de recessie. De gemeenteraad heeft ja gezegd tegen het plan om € 200 miljoen te steken in het op gang houden van de economie in de stad.

Het voorstel van de verantwoordelijk wethouders Lucas Bolsius (Financiën) en Hamit Karakus (Fysieke Infrastructuur) werd kortgeleden gepresenteerd. Zij willen grond kopen van en in erfpacht geven aan projectontwikkelaars die daardoor ruimte krijgen om nieuwe projecten te financieren. De gemeente vindt het belangrijk dat niet alleen de bouw doorgaat, maar dat ook de toeleveranciers aan het werk blijven.

Overkoepelend plan
Dit is nog maar een deel van de oplossing, stelden partijen vast. Zij kijken dan ook reikhalzend uit naar het overkoepelende plan om de gevolgen van de recessie aan te pakken. Burgemeester en wethouders werken daar nog aan.

Alleen de SP vindt dat Rotterdammers meer geholpen zijn als het geld wordt gestoken in het opknappen van buurten als de Tarwewijk en Jaffa. Nu gaat met dit ‘bankje spelen’ volgens de partij vooral geld naar de realisatie van 600.000 vierkante meter kantoren.

Behoorlijk riskant
De andere partijen zijn blij met de maatregel. ,,De regels worden aangepast om de economie op gang te helpen” stelde Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam). Hij noemt de actie wel ,,behoorlijk riskant”. ,,Mag het wel, want het lijkt op staatssteun of gemeentesteun. En zien we het geld wel terug? Toch moet de gemeente het doen, want de banken verzaken.”

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.