Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

23 en 24 juni: Dag van de Architectuur

Architectuur en voedsel staan centraal tijdens de Dag van de Architectuur op 23 en 24 juni. Hoewel de relatie tussen voedsel en architectuur wellicht niet direct voor de hand ligt, wordt tijdens verschillende evenementen, wandelroutes en diners duidelijk hoe voedsel, architect en architectuur op elkaar inspelen.

Er zijn veel verschillende dingen te beleven en te doen dit weekend. Hieronder een greep uit de activiteiten:

Het Architectuur Centrum Nijmegen organiseert een architectenmarkt in het centrum van Nijmegen. Het Mariënburgplein bij LUX en de Bibliotheek staat op deze dag vol kraampjes. Geïnteresseerden kunnen ‘speed-daten’ met architecten, stedenbouwers, interieurarchitecten en landschapsarchitecten uit de regio Nijmegen.

In Haarlem organiseert het Architectuurcentrum Haarlem een overheerlijk menu van gekruide openstellingen en aromatische rondleidingen tot knapperige prestaties. Hierbij staan bijzondere stedelijke ruimten, gebouwen en interieurs die een interessante, boeiende of een verrassende relatie hebben met eten en drinken, steeds centraal.

In Arnhem kunt u op de koffie bij ontwerper Kees Marcelis .Neem letterlijk een kijkje in de keuken (én in de woonkamer, bad- en slaapkamer en…) van deze bekende (interieur)architect. Kees stelt zijn huis open op zondag 24 juni a.s.

Hulp nodig bij het verbouwen van uw woonkamer of het opnieuw inrichten van uw keuken? Groningse architecten geven op de Dag van de Architectuur op zaterdag 23 juni gratis 30 minuten verbouwadvies in het Verbouwcafé op de Grote Markt. Het Verbouwcafé bevindt zich op het dak van het Informatiecentrum op de Grote Markt. Van 12:00 tot 16:00 uur zit hier een tiental getalenteerde architecten van gerenommeerde Groninger bureaus klaar om gratis professioneel bouw- of verbouwadvies te geven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.