Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

30.000 m2 glas voor ministeries


Scheuten Glas levert 30.000 m2 glas (zeg maar 6 voetbalvelden) voor de ministeries van Veiligheid en Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag. Vijftig procent daarvan is isolatieglas voorzien van een speciale coating die zorgt voor optimaal gebruik van zonnewarmte.
De andere helft is gelaagd glas, waaronder speciaal ontwikkelde brandwerende beglazing die voldoet aan een zeer hoge veiligheidsklasse, gesteld door de Rijksgebouwendienst. Ook levert Scheuten gelaagd veiligheidsglas dat zal dienen als extra schil om het gebouw.

Kozijnen
De aluminium en stalen kozijnen komen van AKS Bouw BV uit Grubbenvorst, waaronder het zogenoemde Kastenfenster. Dit kozijn bestaat uit een geïsoleerde binnenschil en een ongeïsoleerde buitenschil, met daartussen een geventileerde ruimte met geïntegreerde zonwering. Het voldoet aan zeer hoge eisen met betrekking tot windlasten (5000 tot 7000 Pa), waarvoor speciale profielen werden ontwikkeld in samenwerking met Schüco International.

Torens
Lichtinval, zonnewarmte en veiligheid vormen belangrijke elementen in het ontwerp van Hans Kollhoff. De twee torens voor de twee ministeries zijn 146 meter hoog en worden in december 2012 opgeleverd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.