Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

50 miljoen beschikbaar voor opknappen scholen

Middelbare scholen kunnen een beroep doen op ruim 50 miljoen euro die beschikbaar is om schoolgebouwen op te knappen. Dat heeft staatssecretaris Marja van Bijsterveldt bekend gemaakt.

Energiezuinige schoolgebouwen
De investering moet leiden tot energiezuinigere en milieuvriendelijkere schoolgebouwen. Leerlingen en docenten krijgen hiermee een betere leer- en werkomgeving. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen beter presteren in goed geventileerde lokalen. De investering van ruim 50 miljoen leidt niet alleen tot duurzamere schoolgebouwen. Ook het (regionale) bedrijfsleven heeft baat bij deze extra investering. De investering van het Rijk leidt tot een totale impuls inclusief de investering van de school of een derde partij, van 85 miljoen. Dat zorgt voor een extra aanjaageffect van de economie. De economische spin-off voor het (regionale) bedrijfsleven zoals installatiebedrijven en aannemers is groot. “Deze investering is goed voor leerling, docent en bedrijfsleven. Een mooie drietrapsraket”, aldus Van Bijsterveldt.

Subsidie
Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten scholen aantonen welke concrete maatregelen voor energiebesparing of verbetering van het binnenmilieu zij willen nemen. Een eenvoudig in te vullen aanvraagformulier is vanaf heden beschikbaar op de website www.cfi.nl. De 50 miljoen euro komt in twee aanvraagrondes beschikbaar. Voor de eerste ronde moeten de aanvragen vóór 1 november aanstaande worden ingediend. De tweede ronde loopt tot 1 januari 2010.

Bron: Ministerie van OCW

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.