Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Inzending Nationale Staalprijs geopend

Er kunnen tot 1 mei projecten worden ingestuurd voor de Nationale Staalprijs 2016, de tweejaarlijkse prijs voor inspirerende toepassingen van staal in de bouw. Deelname staat open voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. Ook projecten in het buitenland kunnen meedoen, indien minimaal twee projectpartners van Nederlandse komaf zijn.

Nationale Duurzaamheidsprijs Staal

Deelnemen is mogelijk in de categorieën: utiliteitsbouw, woningbouw, industriebouw, infrastructuur en karakteristieke stalen bouwdelen. Tot deze vijfde categorie behoren stalen gevels en daken, atria, luifels, trappen en openbaar kunstbezit. Inzenders kunnen ook aangeven of hun project(en) meedingen naar de categorie-overstijgende Nationale Duurzaamheidsprijs Staal. Deze prijs, in 2014 in het leven geroepen, is bestemd voor het project dat het beste scoort op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Vakjury

Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakjury. Voorzitter is Architect Pi de Bruijn (Architekten Cie). De jury kan in elk van de vijf deelnamecategorieën een of meerdere projecten nomineren, daarnaast kan de jury een of meerdere nominaties de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2016 toekennen aan daartoe ingeschreven projecten. Uit de genomineerden kiest de jury de winnaar(s) van de Nationale Staalprijs 2016 per deelnamecategorie en de winnaar(s) van de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2016.

Nationale Staalbouwdag 2016

In juni 2016 worden de genomineerden bekendgemaakt, op 13 oktober tijdens de Nationale Staalbouwdag 2016 in Amsterdam worden de winnaars bekend. In 2014 werden in totaal 102 projecten ingestuurd. Prijzen waren o.a. voor Station Rotterdam Centraal, Villa Kogelhof, Kamperland, Bedrijfsgebouw Toyota Material Handling in Ede.

Voor meer informatie: www.nationalestaalprijs.nl

Foto: Jannes Linders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.