Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Aandacht voor funderingsproblematiek

Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) organiseert donderdag 26 november het congres ‘Fundament onder de aanpak’. Dit congres biedt een podium voor de vele actuele ontwikkelingen rond de aanpak van funderingsproblematiek.

Funderingsherstelfonds

Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst, opent het KCAF-congres op de faculteit CiTG van de TU Delft. Tijdens het congres wordt onder andere aandacht besteed aan de actuele stand van zaken rond het landelijk funderingsherstelfonds, de constructieve aspecten van funderingsaanpak in het bevingsgebied in Groningen en de recente oprichting van de Belangenvereniging Funderingsgedupeerden Nederland (BFN).

Deelnemers aan dit jaarlijkse gratis toegankelijke congres zijn professionals in funderingsonderzoek en -herstel, gedupeerde woningeigenaren en medewerkers van overheden, corporaties, wetenschappelijke of financiële instellingen. Het congres is een uitstekende gelegenheid om nadere kennis op te doen over de significante problematiek en de oplossingen waaraan wordt gewerkt.

Houten fundering

De aanpak van funderingsproblematiek blijft actueel en urgent. De inschatting is dat in Nederland ongeveer 750.000 woningen een houten fundering hebben. Een derde daarvan heeft of krijgt mogelijk een funderingsprobleem. In kleigebieden staan ongeveer 300.000 woningen op staal (zonder heipalen). Bij zo’n 150.000 van deze woningen wordt funderingsherstel voorzien. De verwachting is dat in de nabije toekomst naar schatting 400.000 woningen geconfronteerd zullen worden met funderingsproblemen.

Lees ook: Oplossing rottende fundering nabij

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.