Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Aannemer kan verder met bouw van hotel

Stadionontwikkeling Zwolle BV kan eindelijk verder bouwen aan het hotel bij het stadioncomplex aan de Ceintuurbaan in Zwolle. De kort gedingrechter in Zwolle heeft bepaald dat betonbouwbedrijf Nagabouw ten onrechte het retentierecht op de bouwplaats van het hotel claimde.Een bedrag van ruim € 166.000 dat Nagabouw nog verlangt, hoeft de aannemer vooralsnog niet te betalen. Voorts moet de betonbouwer het eslag op tegoeden van de aannemer en ontwikkelaar opheffen.

Hekken om de bouw
Ruwbouwbedrijf Nagabouw wordt daarmee op bijna alle punten in het ongelijk gesteld door de rechter. Nagabouw heeft sinds september geen steen meer gestapeld, tot woede van Stadionbouw Zwolle. Beide partijen zetten meermalen hekken om het pand om de controle over de bouwput te krijgen.

De hoofdaannemer en ontwikkelaar moeten het hotel uiterlijk in augustus opleveren, om forse schadeclaims van beoogd huurder Eurest te voorkomen. Om die reden was Stadionbouw vooruitlopend op het vonnis, twee weken geleden al voorzichtig weer aan de slag gegaan. Nu kan de hoofdaannemer, samenwerkingsverband van Moes en Multiplan, weer op volle kracht verder.

De kans dat Nagabouw de laatste etages op het pand zet en het wind- en waterdicht maakt, is klein. Het bedrijf heeft meermalen aangegeven alleen onder garantstelling verder te willen werken, maar dat zit er niet in.

Bron: De Stentor/Zwolle

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.