Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Kwaliteitscoalitie AFNL en KOMO

Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL) en KOMO hebben een intensieve samenwerking aangekondigd op het gebied van kwaliteitsborging in de bouw. De kwaliteitssytematiek van AFNL sluit nu aan op het kwaliteitsborgingsinstrument KiK van KOMO.

Zo kunnen mkb-bouwbedrijven, maar ook anderen, op brede schaal geborgde kwaliteit voor de markt aantoonbaar maken en bijdragen aan de inspanningen van de externe, gekwalificeerde kwaliteitsborger. Borger en bouwer gaan dezelfde ‘kwaliteitstaal’ spreken en realiseren een effectief en efficiënt kwaliteitsmanagement. Uitgangspunt is de strikt onafhankelijke positie van de kwaliteitsborger.

Vertrouwen in nieuwe bouwwetgeving

De grote kwaliteitscoalitie voor de bouw die hiermee ontstaat betekent een voorschot op de behandeling van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in de Eerste Kamer op 4 juli. Het wetsvoorstel is al aangenomen door de Tweede Kamer. “Wij hebben alle vertrouwen in de voorgestelde nieuwe bouwwetgeving,” zeggen Henry Meijdam en Henk Klein Poelhuis, voorzitters van respectievelijk KOMO en AFNL, “en met deze kwaliteitscoalitie is de sector er meer dan ooit klaar voor. De mkb-bouwers van Nederland zetten volop in op geborgde bouwkwaliteit, vakmanschap en het vertrouwen van de woonconsument. Door aantoonbaar kwaliteit te leveren en verantwoordelijkheid te nemen daarin, is de eerste grote stap gezet.”

Met KiK van KOMO en de AFNL kwaliteitstool kunnen bouwers in alle gevallen
100% voldoen aan de eisen die de nieuwe bouwwetgeving straks stelt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.