Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Aanpak stationsgebied Utrecht van start

De aanpak van het stationsgebied in Utrecht gaat van start. De gemeente Utrecht en vastgoedbelegger Corio hebben onlangs de laatste contracten getekend voor de herontwikkeling van het gebied.

Investering
In de komende tien jaar zal gewerkt worden aan een nieuwe stationsterminal en nieuwe gebouwen voor kantoren, winkels en wonen. In totaal zal 3,2 miljard euro geïnvesteerd worden in het project.

Zo`n 10% van de investeringen komt voor rekening van de betrokken overheden, waaronder de gemeente Utrecht en het Rijk. Vastgoedbelegger Corio zal zo`n 250 miljoen euro in het project gaan investeren. Voor Corio is de opdracht het grootste project binnen Europa.

Fases
Nu de gemeente en Corio de laatste contracten getekend hebben, betekent dat ook dat het einde van het winkelcentrum Hoog-Catharijne in zicht is. Het winkelcentrum zal gesloopt worden. Dit zal gebeuren in verschillende fases.

Ook de nieuwbouw verloopt in fases. Het eerste deel van het winkelcentrum dat zal verdwijnen is de grote fietsenstalling naast muziekcentrum Vredenburg. Daarvoor in de plaats komt een nieuw pand met 6.000 m2 aan winkeloppervlak en 78 woningen.

Bron: MKBnet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.