Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Aanpassen woning nodig volgens onderzoek

Als de Nederlandse bevolking het voor het zeggen had, zou bijna 90 procent het ontwerp van de eigen woning aanpassen; ruim een derde zou het zelfs behoorlijk of geheel anders ontwerpen. Vooral huurders zouden de meest rigoureuze aanpassingen doen.

Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek onder professionals uit de woningbouw en consumenten in het kader van BouwRAI. Zowel professionals als bewoners geven aan dat consumenten weinig te vertellen hebben in de bouwsector. Actuele thema’s binnen de woningbouw zijn de vergrijzing, energiebesparing en veiligheid.

Veel bewoners zijn van mening dat de woning aangepast moet worden om er op hogere leeftijd in te kunnen blijven wonen. Ook professionals geven aan dat de woningbouw te weinig inspeelt op de vergrijzing. Daarnaast passen bewoners massaal hun woning aan als het gaat om inbraakbeveiliging.

Wat betreft energiebesparing zijn vooral de professionals van mening dat er meer moet gebeuren. Gelukkig is het merendeel van de bewoners wel tevreden over de eigen woning, al blijft de prijs-kwaliteitverhouding een zorg. Deze belangrijkste conclusies komen aan bod in de Nieuwsstudio op BouwRAI die plaats vindt van 1 tot en met 3 april in Amsterdam RAI.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.