Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Achteroverhellend metselwerk voor schouwburg

Aan de rand van het centrum in Doetinchem verrijst de nieuwe schouwburg Amphion. De imposante staalconstructie is niet te missen. Hoofdaannemer Aan de Stegge uit Goor is inmiddels gestart met de buitengevels. Deze hellen 7° achterover.

De hoofddraagconstructie van het nieuwe Amphion is zoals gezegd van staal. Binnenwanden zijn van kalkzandsteen, de verdiepingsvloeren bestaan uit kanaalplaatvloeren en staalplaatbetonvloeren.

Drainagematten
De buitengevels bestaan uit sandwichpanelen, voorzien van een laag epdm om ze waterbestendig te maken. Daartegenaan komt een laag Nophadrain (drainagematten). “Deze laag functioneert als spouw en biedt tegelijkertijd steun aan het metselwerk, dat er direct opligt”, aldus uitvoerder G. Wolbers.

Voor het metselwerk gebruikt Aan de Stegge een Deens soort baksteen, gekozen door architectenbureau Mecanoo. De gevels worden in één handeling afgewerkt. De voegen worden daarbij dichtgepoetst en de stenen worden voorzien van een vlieslaagje. Dit wordt gedaan uit esthetisch oogpunt.

Oplevering
De nieuwe schouwburg bestaat uit vijf bouwlagen en krijgt onder andere een grote zaal (860 plaatsen), een kleine zaal (300 plaatsen) en een theatercafé. De oplevering staat gepland voor medio april 2010.

Bouwwereld.nl plaatste al eerder:
Schouwburg Doetinchem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.